Casa del Canto

Yecla - Spanje

Casa del Canto

Het beginpunt van bodega Señorío de Barahonda ligt in de negentiende eeuw, bij een klein keldertje waar de wijn in aardewerken potten zat. Dat is tegenwoordig wel anders natuurlijk, maar je moet érgens beginnen. Onder leiding van de familie Candela, inmiddels de vierde generatie, groeide het keldertje uit tot een volwaardig bedrijf in het wijngebied Yecla. Ze produceren onder andere Casa del Canto, een serie fruitige wijnen met een mooi uitgekiende houtrijping.

De wijngaarden liggen om het ruime, lichte bedrijfsgebouw heen. Er staan verschillende druivenrassen aangeplant, maar de topdruif is hier de blauwe monastrell (in Frankrijk mourvèdre genoemd). Die groeit al minstens sinds de vijftiende eeuw in Yecla en is optimaal aangepast aan bodem en klimaat. In dit droge gebied met zijn behoorlijke temperatuursverschillen, op een hoogte van 600 tot 800 meter, levert monastrell intense wijnen op, met toch voldoende frisheid.

De wijnen uit deze streek waren vroeger aan de rustieke kant, van het type tafelwijn. Tegenwoordig ligt de nadruk op kwaliteit en Señorío de Barahonda loopt daarbij voorop. Dat is de wereld niet ontgaan; de wijnen scoren hoog en niet alleen bij Robert Parker. Wie in de buurt is, kan het zelf gaan bekijken: de bodega is ingesteld op bezoekers en heeft een eigen restaurant.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.