Dessertwijn is een brede verzamelnaam voor zoete wijn, vaak gedronken als dessert of bij het dessert. Vaak gaat het om wijnen die gemaakt worden van overrijpe druiven met edele rotting (botrytis) of om wijnen van druiven die na de oogst gedroogd worden. In het eerste geval gaat het om zogeheten botrytiswijnen, die vooral in Noordwest- en Midden-Europa geproduceerd worden. In het tweede geval heb je het over passitowijnen uit mediterrane landen. Ook versterkte wijnen als port en madera vallen onder de noemer dessertwijn, hoewel port ook vaak als aperitief wordt gedronken. Vin Doux Naturel is ook zoet, maar wordt van oudsher tot de aperitiefwijnen gerekend. Tradities zijn niet altijd logisch...
Een mousserende, heldere rosé met een heerlijk fruitige geur. De smaak is intens en sprankelend, met een fris zure afdronk. Lekker als aperitief bij een brunch of bij pizza’s en salades ook geschikt voor bij fruitige desserts.
Geurige, zuivere zoete witte wijn met een aantrekkelijk aroma van honing, rijp geel fruit met nuances van ananas. Elegante smaakstructuur, zoet, rond en met milde zuren in de afdronk. Prima bij leverpaté, maar ook bij fijne desserts en gebak.
Versterkte witte wijn die geurt naar verse muskaatdruiven. De wijn heeft een intens aroma en een krachtige, aanhoudende zoete smaak. Goed gekoeld heerlijk als aperitief of bij desserts met vers fruit.
Als u houdt van dessertwijnen en port dan is dit een van de mooiste dessertwijnen in deze prijsklasse. Deze Amerikaanse rode (dessert)wijn, gemaakt van de Muskaat druif heeft heeft een houtlagering gehad van drie maanden, wat hem de rijke geur geeft, zoals aroma´s van zoete rode vruchten, rozen en lychees, en een gulle smaak van frisse zoetheid, royaal fruit en fijne zuren.
Deze mousserende witte wijn ruikt heerlijk naar fruit en bloemen. Hij is mooi lichtgeel van kleur en heeft een stevige, frisse afdronk. Lekker als aperitief, maar ook prima te combineren met blauwe kazen, pizza’s en salades, of zelfs bij het dessert.
Als u houdt van dessertwijnen en port dan is dit een van de mooiste dessertwijnen in deze prijsklasse. Deze Amerikaanse rode (dessert)wijn, gemaakt van de Muskaat druif heeft heeft een houtlagering gehad van drie maanden, wat hem de rijke geur geeft, zoals aroma´s van zoete rode vruchten, rozen en lychees, en een gulle smaak van frisse zoetheid, royaal fruit en fijne zuren.
Flesinhoud: 375 ml
Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml
Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.
Flesinhoud: 375 ml
Zoete witte wijn met een rijk aroma van rijpe appel, meloen en perzik. De smaak is volzoet en fris. Heerlijk bij zoete nagerechten met fruit, maar ook geweldig als aperitief met fijne amuses van paté.
Flesinhoud: 500 ml
Diep robijnrode, portachtige wijn met een gelaagde geur van zwarte bes, gestoofde pruim, vijg en mokka. Volzoet en zalvend van smaak met jammy zwart fruit, evenwichtige frisheid en versmolten tannines.
Volgeel van kleur, krachtig en verfijnd van geur met nuances van rijpe perzik, abrikoos en amandel. Goed te combineren met zowel ganzenlever en blauwe kaas als verfijnd gebak en zoete desserts.
Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.
Flesinhoud: 500 ml