Champagnehuis Charles Heidsieck

Champagnehuis Charles Heidsieck

Dat een Champagnehuis van zo een grote klasse niet meer bekendheid geniet is bijna onbegrijpelijk. En dit terwijl de oprichter van dit Champagnehuis, de charismatische Charles Heidsieck, zelf een zeer unieke persoonlijkheid had. Zijn durf, avonturen en de bekendheid van zijn wijnen zouden hem tot een legende maken in zijn tijd. Al op 29 jarige leeftijd nam hij zijn lot in handen en stichtte hij een huis naar zijn beeld. In 1852 vertrekt hij naar Amerika om daar Champagne groot te maken, en dat lukt hem. Het is grotendeels aan “Champagne Charlie” te danken dat Champagne in de VS bekendheid kreeg.

Lees hieronder verder en ontdek de verschillende cuvee's, helemaal onderaan de pagina vindt u meer informatie over dit wijnhuis.

Alle producten van Charles Heidsieck

Charles Heidsieck Champagne Blanc de Blancs halve fles

Champagne uit Frankrijk - Champagne

Schitterende, levendige stijl Champagne met een complexe geur van limoen, rijpe peer, acacia en brioche. De smaak is romig en opwekkend tegelijk door precies voldoende frisheid. De mousse is delicaat, de afdronk is eindeloos met krijtachtige nuances. Grandioze genietwijn om te drinken als aperitief, of te combineren met een verfijnd (vis)gerecht.

Flesinhoud: 375 ml

Charles Heidsieck Crayère wijnglas 28cl

Bij een fles Charles hoort natuurlijk een mooie set glazen. Vanzelfsprekend heeft Charlie daarover nagedacht. Speciaal voor de non-vintage Champagnes liet Heidsieck een elegant champagneglas ontwerpen. Het glas heeft geen klassieke flûte-vorm, maar een lichte bolling.

Charles Heidsieck geschenktas voor 1 fles

Charles Heidsieck was een dandy pur sang. Hij drukte die stempel ook op zijn gelijknamige Champagnehuis. Bij Charles Heidsieck is dan ook alles stijlvol en tot in de puntjes verzorgd.

Wie van de drie?

Er zijn drie Champagnehuizen die de naam Heidsieck dragen te weten; Piper-Heidsieck, Heidsieck-Monopole en Charles Heidsieck. Dit komt omdat de oprichter van het oorspronkelijke Champagnehuis (Florenz-Ludwig Heidsieck 1785) geen opvolger had en daarom zijn drie neven vanuit Duitsland naar Reims haalde, die ieder hun eigen Champagnehuis oprichtten.

In 1851 is Charles-Camille Heidsieck 29 jaar jong als hij zijn eigen Champagnehuis opricht en een jaar later vertrekt hij naar Amerika, een land dat nog onaangetast is door enige champagnehandel. Hij ontdekt en verovert de VS heel snel, met zijn elegantie, welsprekendheid, onstuimigheid en vlotte gentleman voorkomen. Geen uitdaging of grens kan hem tegenhouden!

Tegenwoordig is dit wijnhuis niet meer in handen van de familie Heidsieck, maar wijnmaker Cyril Brun probeert nog altijd Champagnes te produceren met de avonturiersgeest van Charles Heidsieck in gedachte, geïnspireerd door Charles zijn durf en zijn neiging om buiten de gebaande paden te dwalen.

Kwaliteit

Charles was geobsedeerd door kwaliteit en hij besloot daarom in 1867 de Crayères, krijtkelders uit de 3e eeuw aan te schaffen. Waarom? Omdat zijn obsessie met de kwaliteit van zijn wijnen hem ertoe bracht op zoek te gaan naar de beste plaats om ze te bewaren. In deze ondergrondse kathedralen is geen licht, geen lawaai en een stabiele temperatuur die optimaal is voor het rijpen van zijn champagnes. Sinds 2015 staan deze Crayères van Charles Heidsieck die meer dan 8 kilometer aan galerijen bevatten op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Deze krijtkelders herbergen enkele miljoenen flessen, geduldig wachtend op de perfecte rijpingsperiode, minimaal vier jaar… tot soms wel meer dan veertig jaar!

De wijngaarden

Champagnehuis Charles Heidsieck bezit en cultiveert ongeveer zestig hectare, verdeeld over de departementen Marne en Aube. Samenwerking met wijnbouwers en coöperaties in de Champagne zorgen ervoor dat aan de leveringsbehoeften wordt voldaan. Het Champagnehuis heeft de verantwoordelijkheid om de allerbeste wijn te maken van de geoogste druiven. De wijnboer is trots omdat die meewerkt aan het produceren van een wijn die wordt gewaardeerd over de hele wereld. Een constante focus op het behoud van het land en de bescherming van het ecosysteem, heeft geleid tot erkenning van de wijngaarden van het champagnehuis voor zijn duurzame wijnbouw.

Het assortiment

Het assortiment is klein maar fijn. Charles Heidsieck produceert twee hooggewaardeerde non-vintage champagnes, de brut réserve en de rosé réserve, die tot de besten van hun soort worden gerekend. Verder zijn er twee jaargang-champagnes (Brut Millésimé 2012 en Rosé Millésimé 2005) en ten slotte het visitekaartje van het bedrijf: de Blanc de Millénaires, een single grape chardonnay-champagne uit 2006. En bij zo’n fantastische fles Charles hoort natuurlijk ook een mooie set champagneglazen, speciaal ontworpen voor de Champagnes van Heidsieck.

Verkrijgbaar bij Wijnhuis Alexander

Sinds mei 2020 kunt u alle Champagnes van Charles Heidsieck bij Wijnhuis Alexander kopen. U bent van harte welkom in onze mooie winkel in Hoogland (Amersfoort Noord), als u meer uitleg wilt over de Champagnes van Charles Heidsieck of over de overige Champagnes die we voeren. Bent u er al uit en wilt u eenvoudig, veilig en snel bestellen kan dat ook in via onze webshop www.uwwijnspecialist.nl

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50,- 
  • Veilig betalen via iDEAL, PayPal of Creditcard
Even geduld a.u.b.