Olijfolie
Heerlijk bij een mooi gerecht

Olijfolie kopen bij Wijnhuis Alexander

Is Wijnhuis Alexander ook een olijfolie winkel? Nee dat niet, maar een aantal van onze wijnhuizen, hebben naast wijngaarden ook olijfgaarden. Met de olijfolie extra vierge die deze wijnhuizen produceren willen we u graag kennis laten maken, zodat u bij uw heerlijke gerecht niet alleen een passende wijn heeft maar uw gerecht ook af kan maken met een mooie biologische olijfolie, heerlijk bij een stukje brood of over een mooie salade.

We hebben drie Portugese wijnhuizen die olijfolie produceren, dit zijn Herdade de Sao Miguel, Quinta do Crasto en Quinta da Romaneira en drie Italiaanse wijnhuizen, dit zijn Panizzi, Isole e Olena en Tere Nere.

Alle olijfolies die we in ons assortiment hebben zijn koudgeperste olijfolie, een aantal is ook nog ongefilterde olijfolie. Het resultaat zijn heerlijk smaakvolle olijfolies, die eigenlijk net zo min in de keuken mag ontbreken als de wijnen van deze wijnhuizen in de kelder.

Probeer onze Italiaanse olijfolie en onze Portugese olijfolie. In de winkel hebben we ook nog een aantal andere olijfolies, niet alleen olijfolie flessen maar ook in olijfolie blikjes. Keuze genoeg om uw lekkere gerecht af te maken. De beste extra vergine olijfolie kunt u dus online bestellen of bij ons in de winkel kopen.

Segredos de São Miguel olijfolie 50cl

Fraaie olijfolie uit de Douro. Verfijnd en complex in geur met tonen van olijfblad, artisjok en basilicum. Fris en peperig van smaak met subtiele bitters. Een lange harmonieuze finale met notige tonen.

Flesinhoud: 500 ml

Quinta do Crasto Selection olijfolie 50cl

Familiewijngoed Quinta do Crasto maakt behalve fantastische Port ook heerlijke olijfolie. De olijfgaarden zijn gelegen in Cima Corgo en Douro Superior en worden biologisch bewerkt (zij het niet officieel gecertificeerd).

Flesinhoud: 500 ml

Quinta do Crasto Premium olijfolie 50cl

Olijfbomen zijn minstens zo kenmerkend voor mediterrane gebieden als wijnranken. Wijnboeren bezitten naast hun wijngaarden dan ook vaak olijfgaarden. Zo ook ons portdomein Quinta do Crasto. Hun olijfbomen zijn meer dan 100 jaar oud en de familie heeft tientallen jaren ervaring met de productie van olijfolie.

Flesinhoud: 500 ml

Panizzi olijfolie 50cl

Flesinhoud: 500 ml

13,95 per fles

Terre Nere olijfolie 75cl

Olijfolie neemt in de Italiaanse cultuur een minstens zo belangrijke plek in als wijn. Veel wijnproducenten bezitten naast wijn- ook olijfgaarden, en maken dus ook hun eigen olijfolie. Zo ook ons fantastische Etna-producent Terre Nere.

Isole e Olena olijfolie 50cl

We zeggen het maar gewoon eerlijk: de olijfolie van Isole e Olena is ronduit subliem en mag eigenlijk in geen enkele keuken ontbreken. De olijven zijn afkomstig van 25-100 jaar oude bomen uit de hoger gelegen olijfgaarden die het Chiantidomein omringen.

Flesinhoud: 500 ml

23,95 per fles

Quinta da Romaneira Azeite olijfolie 50cl

Verfijnde olijfolie met een fruitige, kruidige geur en een milde, romige, licht peperige smaak. Heerlijk om vers brood in te dopen of om salades of pastagerechten mee op smaak te maken.

Flesinhoud: 500 ml

Even geduld a.u.b.