Wijnkist met Herdade de São Miguel Alentejano Escolha dos Enologos


€ 16,95 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Alexandre Relvas en zijn medewerker Nuno Franco, beiden oenoloog, kiezen ieder jaar – onafhankelijk van elkaar – de volgens hen allerbeste vaten wijn van de inheemse druiven alicante bouschet, touriga franca en touriga nacional. Vervolgens maken ze een bijzondere assemblage van deze selectie, met zoveel mogelijk voorkeurskenmerken van beide wijnmakers.

Deze indrukwekkende rode Alentejo is afkomstig van wijngaarden op leisteenhoudende kleibodems. De wijngaarden leveren bijna vanzelfsprekend een laag rendement en dus geconcentreerde druiven. Na de pluk gisten de druiven in temperatuurgereguleerde open vaten, de zogenaamde lagares.

De tweede melkzuurgisting, gevolgd door een rijping van negen maanden, vindt plaats in 400-litervaten van Frans eikenhout. Het resultaat mag er zijn: een imponerende volrode wijn met de geur van rijpe bramen, getoast eikenhout en vanille. De smaak is vol, rijk en aromatisch, met milde, zachte tannine.

Wijnmakers Nuno Franco en Alexandre Relvas

Portugees rood van hoog niveau
Heeft u de prachtige, nieuwe generatie wijnen uit Portugal al ontdekt? Jonge, vakkundige wijnmakers pakken het anders aan en bepalen nu het topniveau: geen klassieke en vooral rustieke smaken meer!

Inhoud:

€ 16,95 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket
Even geduld a.u.b.