Lekkere wijn recepten

Boerenkoolstamppot met rookworst

Hoofdgerecht 4 personen bereiden: 35 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1,5 kilo in stukken gesneden kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • ¼ liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • wat azijn

Bereiden

  • Doe 600 gram gesneden boerenkool in een pan.
  • Leg daar 1,5 kilo in stukken gesneden kruimige aardappelen op.
  • Voeg ¼ liter water en 1 theelepel zout toe en breng alles aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Leg 1 rookworst op de aardappelen.
  • Kook nog 15 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Haal de rookworst uit de pan en houd hem warm. Giet de rest af.
  • Stamp de boerenkool en aardappelen door elkaar.
  • Meng er circa 1 eetlepel boter en wat azijn door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de rookworst in plakjes en leg die erop. Direct serveren.
  Recept downloaden

1

Domaine de Lambisque Côtes du Rhône Les Vignes Sauvages 2017

Wijn uit Frankrijk - Rhône

Geurige Franse rode wijn met rijp rood fruit, kruiden en een vleugje eiken in het aroma. De smaak is zacht, soepel, toegankelijk en aromatisch. Mooie wijn bij licht gekruide gerechten, kaas of buiten de maaltijd om.

9,95

Vanaf 12 flessen 9,12 per fles

Even geduld a.u.b.