Wijn bestellen in onze webshop

Over ons

2005 was een mooi wijnjaar. Enerzijds omdat de zomer warm en droog was, anderzijds omdat ik in Hoogland (Amersfoort-Noord) mijn wijnspeciaalzaak, Wijnhuis Alexander opende. Al gauw stond Wijnhuis Alexander in de regio synoniem voor de wijnspecialist met nét even die bijzondere en betaalbare wijn in het schap.

We zoeken voortdurend naar bijzondere wijnen en karakteristieke smaken. Die vinden we meestal niet in de grote wijnfabrieken, maar juist bij de zelfstandige wijnboeren en kleine coöperaties. We koesteren warme gevoelens voor bijzondere wijn van de ‘kleine’ wijnhuizen. Daarbij zijn we van mening dat goede wijn echt geen fortuin hoeft te kosten. Deze passie en filosofie wordt niet alleen door de klanten gewaardeerd: de Wijnalmanak kroonde Wijnhuis Alexander driemaal op rij tot ‘Wijnspecialist van het Jaar’. U kunt zich voorstellen dat we daar wel even een glaasje op gedronken hebben!

Met een diploma Hotelvakschool op zak is Alexander Boersen meer dan alleen een wijnkenner. Gastheerschap en vakmanschap gaan dan ook hand in hand. En passie: “Ik ben gek op wijn. Ik drink het niet alleen graag, maar ik wil er ook alles over weten”. Nadat hij werkzaam was als wijnadviseur bij Bols Nederland begon hij in 1993 een eigen wijnwinkel in Amersfoort. In 2005 opende hij de deuren van Wijnhuis Alexander in Hoogland. 

Liever iets anders?

Wijnhuis Alexander heeft naast een prachtig wijnassortiment ook een uitgebreide keuze uit kwaliteits-gedistilleerd zoals mooie cognacs en whisky's, likeuren, gin etc. Daarnaast vindt u er glaswerk, karaffen, olijfolie en diverse wijngadgets.

(Web)winkel

Wijn moet u eigenlijk altijd even proeven. Immers, de wijn die u vorig jaar hebt gedronken kan dit jaar heel anders smaken. Bij Wijnhuis Alexander kunt u altijd binnenlopen voor een advies. Weinig tijd? Geen probleem. Via deze webwinkel bestelt u net zo makkelijk. Vanaf 12 flessen bezorgen we uw wijn bestelling, mits op voorraad en in de regio Amersfoort, dezelfde dag nog gratis thuis*. Woont  u niet in de regio Amersfoort dan laten we uw bestelling zo spoedig mogelijk thuis bezorgen. Meestal is dat de eerstvolgende werkdag en als dit niet lukt nemen we contact met u op.

*Gratis bezorgen doen we in de regio Eemland (Hoogland, Amersfoort, Leusden, Soest, Bunschoten, Spakenburg, Hoevelaken en Nijkerk). Daarbuiten rekenen we extra bezorgkosten

Even geduld a.u.b.