Porthuis Quinta do Crasto
Kwaliteits port van eigen wijngaarden

De quinta (boerderij) van Quinta do Crasto is in vele opzichten een uniek bedrijf, het is volledig familie-eigendom van de familie Roquette.Hun Port-en worden uitsluitend gemaakt van druiven van eigen wijngaarden. De wijngaard Maria Teresa is zonder twijfel de bekendste en fraaiste wijngaard van Portugal. Met meer dan 20 verschillende druivenrassen op 1 helling maakt dit een unieke wijngaard. De druiven worden nog  traditioneel en zacht met de voeten geperst in zogenaamde lagares, ondiepe betonnen kuipen waarin ook de gisting start. Deze ambachtelijke manier is beter dan machinaal persen en voorkomt dat de pitjes en steeltjes agressieve tannine loslaten. 

Proef de ambachtelijke uniekheid in de Colheita, Vintage, LBV en Finest Reserve Port van Quinta do Crasto

Een stukje geschiedenis

Quinta do Crasto ligt in het meest schilderachtige gedeelte van de Douro, in Gouvinhas tussen Régua en Pinhão. De naam Crasto werd overgenomen van het Latijnse Castrum wat een Romeins Fort betekent. Castrum is ook een wijn die we van Quinta do Castro voeren. Hoewel de geschiedenis van de naam Quinta do Crasto reeds dateert van 1615 gaat de wijngeschiedenis terug tot in het begin van de jaren 1900. Het domein werd in die periode opgekocht door Constantino de Almeida, de oprichter van het vermaarde Porthuis Constantino. Zijn zoon, Fernando de Almeira) nam in 1923 de touwtjes in handen. Vandaag wordt Quinta do Crasto gerund door Jorge & Leonor Roquette (de dochter van Fernando). Met hun zonen Miguel en Tomás en dochter Rita is de opvolging in goede handen.

Moderne techniek en oude tradities

De 130 hectares aan wijngaarden worden met alle respect behandeld en bewerkt waarbij de moderne technieken hand in hand gaan met de oude tradities zoals het treden van de druiven in de Lagares. Het is de huidige wijnmaker Manuel Lobo die verantwoordelijk is voor de hoge kwaliteit van de wijnen, niet enkel voor de typische Douro blends maar evenzo voor LBV en Vintage ports en voor de ‘single variety wines’ als Touriga Nacional.

Gelukkig maakt het domein ook heerlijke wijnen in het betaalbaardere segment. De Castrum is daar een mooi voorbeeld van. Het is een klassieke Douroblend, bestaande uit lokale druiven tinta barocca, tinta roriz, touriga franca en touriga nacional, geoogst in diverse percelen in de duizelingwekkend steile wijngaarden.

Olijfolie

Zoals op veel Portugese wijngoederen, beperkt men zich ook bij Quinta do Crasto niet tot de teelt van druiven maar hebben ze ook olijfgaarden aangeplant staan met lokale olijfrassen. De olijfolie van Quita do Crasto is zeker de moeite van het proberen waard.

Bestel nu uw Quita do Crasto Port via onze webshop

Bij Wijnhuis Alexander vind u de lekkerste Port van Quita do Crasto. Deze bestel je eenvoudig online in onze webshop. Bent u op zoek naar een andere Port? Ook die vind u bij ons! Wij hebben een ruimte selectie aan rode-, witte- en zelfs rosé Port.

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50,- 
  • Veilig betalen via iDEAL, PayPal of Creditcard
Even geduld a.u.b.