Lekkere wijn recepten

Asperges à la flamande

Bijgerecht - 6 personen - bereiding: ca. 60 minuten

Ingrediënten:

  • Eieren
  • Asperges
  • Zout
  • Suiker
  • Boter

Bereiden

  • Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
  • Breng de asperges in ruim water met zout, weinig suiker en foelie aan de kook. 
  • Kook ze vervolgens in ca. 12-15 minuten (beet)gaar.
  • Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen en verder garen.
  • Pel intussen de eieren en snijd of prak ze fijn.
  • Laat de boter op zeer laag vuur smelten, maar niet koken, zodat de vaste delen in de boter zakken en het bovenste deel helder wordt.
  • Verwarm intussen de asperges en laat ze goed uitlekken.
  • Leg de uitgelekte asperges op verwarmde borden en verdeel het gehakte ei en de peterselie erover. Of serveer de asperges op een schaal en geef ei en peterselie apart.
  • Giet het heldere deel van de boter in kommetjes en zet de pepermolen en de nootmuskaat op tafel.
  • Lekker met gekookte (kriel)aardappeltjes en (voor de niet-vegetariërs) in aspergekookvocht warm gemaakte plakken beenham. Maar ook verrassende combinaties met kalfsvlees en lamscarré.
  Recept downloaden

1

Domaine des Cassagnoles Gascogne Gros Manseng 2019

Wijn uit Frankrijk - Gascogne

Frisdroge, intens geurende Zuid-Franse witte wijn van de druivensoort gros manseng. Heerlijk als eetlustopwekkend aperitief, maar ook prima te combineren met frisse salades of asperges.

7,50

Vanaf 12 flessen 6,88 per fles

2

La Cour des Dames Pays d'Oc Muscat sec 2019

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Open, stuivend aromatisch, 'druivig', bloemige smaak, droog maar niet té, schone afdronk.

7,55

Vanaf 12 flessen 6,92 per fles

4

Domaine Loew Elzas Alsace 2018

Wijn uit Frankrijk - Elzas

Aromatische witte wijn met de geur van bloemen en een beetje muskaat. De smaak is zacht en vol. Hét klassieke Elzasser aperitief, maar ook prima bij oosterse gerechten en zoetwatervis.

14,50

Vanaf 12 flessen 13,29 per fles

Even geduld a.u.b.