Lekkere wijn recepten

Asperges à la flamande

Bijgerecht - 6 personen - bereiding: ca. 60 minuten

Ingrediënten:

  • Eieren
  • Asperges
  • Zout
  • Suiker
  • Boter

Bereiden

  • Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
  • Breng de asperges in ruim water met zout, weinig suiker en foelie aan de kook. 
  • Kook ze vervolgens in ca. 12-15 minuten (beet)gaar.
  • Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen en verder garen.
  • Pel intussen de eieren en snijd of prak ze fijn.
  • Laat de boter op zeer laag vuur smelten, maar niet koken, zodat de vaste delen in de boter zakken en het bovenste deel helder wordt.
  • Verwarm intussen de asperges en laat ze goed uitlekken.
  • Leg de uitgelekte asperges op verwarmde borden en verdeel het gehakte ei en de peterselie erover. Of serveer de asperges op een schaal en geef ei en peterselie apart.
  • Giet het heldere deel van de boter in kommetjes en zet de pepermolen en de nootmuskaat op tafel.
  • Lekker met gekookte (kriel)aardappeltjes en (voor de niet-vegetariërs) in aspergekookvocht warm gemaakte plakken beenham. Maar ook verrassende combinaties met kalfsvlees en lamscarré.
  Recept downloaden

1

Domaine des Cassagnoles Gascogne Gros Manseng 2019

Wijn uit Frankrijk - Gascogne

Frisdroge, intens geurende Zuid-Franse witte wijn van de druivensoort gros manseng. Heerlijk als eetlustopwekkend aperitief, maar ook prima te combineren met frisse salades of asperges.

7,50

Vanaf 12 flessen 6,88 per fles

2

La Cour des Dames Pays d'Oc Muscat sec 2019

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Open, stuivend aromatisch, 'druivig', bloemige smaak, droog maar niet té, schone afdronk.

7,55

Vanaf 12 flessen 6,92 per fles

3

Domaine Coudoulet Pays d'Oc Viognier 2020

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Expressief, bloemig, flink wat body en romigheid, abrikoos, stevigheid en met voor een Viognier verrassend goede zuren. Charmeur.

9,20

Vanaf 12 flessen 8,43 per fles

Even geduld a.u.b.