Delen:
Lekkere wijn recepten

Huisgemaakte filet Americain

Ingrediënten:

  • 200 gram tartaar
  • Worchestershire, tabasco, ketchup, mayonaise
  • 1 roos bloemkool
  • 1 handje ongezouten pinda’s
  • Paprika-tapenade
  • 2 witte boterhammen
  • Groene kruiden of fijne sla

Ochtend:

  • Meng de worchestershire, tabasco, ketchup, mayonaise in een grote mengkom en zet in de koeling
  • Rasp/hak de bloemkool en pinda’s fijn en houd apart
  • Meng de tapenade met wat mayonaise, zeef indien het te grof is
  • Snijd de boterhammen tot platte rechthoekjes en bak 12 minuten op 180 °C met iets olie. Bewaar luchtdicht
  • Was de kruiden en/of sla, bewaar in nat keukenpapier

Avond:

  • Meng de tartaar met het filetmengsel en maak op smaak met peper en zout
  • Doe de filet americain op het bord met een kookring en garneer met overige ingrediënten

Wijn-spijs: Sepp Moser Niederösterreich Sepp Grüner Veltliner

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2011
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.