Ruby is het meest geproduceerde basistype port. Hij krijgt een beperkte houtrijping, waardoor de wijn bij botteling nog een robijnrode – ruby – kleur heeft. Dat is ook het grootste verschil met port van het type tawny, die juist een langere houtrijping ondergaat. Een eenvoudige jonge ruby van basiskwaliteit, het bekendste en meest geproduceerde porttype van allemaal, smaakt uitgesproken zoet en fruitig, maar heeft ook een zekere vurigheid. Als een meer omvattende categorie telt de rubyfamilie echter ook nog een aantal speciale, complexer smakende portwijnen als crusted, Late Bottled Vintage (LBV) en vintage port. Met een glas ruby erbij wordt een chocoladetaartje nog onweerstaanbaarder en in vleessauzen geeft ruby een extra kick.
Jonge, robijnrode Port met jamachtig fruit van kers, pruim, blauwe bes plus specerijen (jeneverbes, kruidnagel). Mildzoet en mooi sappig in smaak met evenwichtige frisheid en soepele tannines. Fraai in combinatie met een lichtpittige blauwe kaas of een chocoladedessert.
Een heerlijke warme zoete start met donker fruit en een duidelijk vleugje pure chocolade. Deze Ruby Port is een blend van jonge Portwijnen, die maximaal 2 jaar op hout worden gemengd en gerijpt. De wijnstokken die voor deze Ruby Port worden gebruikt zijn ongeveer 30 jaar oud.
Krachtige, volle rode Port met een intense geur van jammy fruit (pruim, kers), rokerig eiken, gebrande noten en peper. Krachtig en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en soepele tannine.
Porto Valdouro Ruby Port is een heerlijke, smaakvolle port. Het is een jonge, toegankelijke wijn die twee tot drie jaar heeft gerijpt. Het heeft een bruinrode kleur en bezit tonen van rood fruit en hout.